top of page

Egyéni TSMT terápia

Az egyéni szenzomotoros terápia célja, hogy személyre szabottan, nagy és finommozgások fejlesztése során, érlelje és strukturálja tovább az idegrendszert.

A terápia formai jellegzetességei, munkamódszere

A szenzoros integrációs terápia elsősorban a tapintás- és az egyensúlyérzék ingerlésén keresztül juttatja el a gyereket egy magasabb idegrendszeri integrációs szintre. 


A terápia az állapot és mozgásvizsgálat eredményeitől függően, egyéni szükségleteknek megfelelően a felmért tudásszintre épül. A feladatsor olyan tervezett ingerbevitel, amely meghatározott ismétlésszámmal történik, és az edzéselmélet szabályainak betartásával fokozatosan nehezedik.

 

Az egyéni terápia egy otthoni terápia, mely során a szülők az előzetesen kézbe kapott személyre szabott és betanított feladatsor alapján, a megadott eszközökön az előírt ismétlésszámon végeznek gyermekükkel.  

 

A feladatsor betanítását követően, azt 8 héten át kell végezni. Félidőben, azaz 4 hét elteltével egy kontroll szükséges, ahol az aktuális feladatsor bemutatása során, esetlegesen szükséges módosítások, javaslatok történnek meg.

 

10-12 hónap eltelte után javaslunk egy ismételt állapot és mozgásvizsgálat elvégzését, hogy objektív választ kapjunk az előrehaladás mértékéről.

 

Az eredményes terápia alapfeltétele, hogy az előírt feladatsort, az utasításoknak megfelelően, és a megadott ismétlésszámban történjen meg.

KERESSÜK leendő MOZGÁSFEJLESZTŐ kollégánkat

bottom of page