top of page

MANÓHÁZ

A Manóház egy családias, egyénközpontú kis vállalkozás, melynek ismertsége és elfogadottsága már rég meghaladta a méreteit.

 

​Gyerekek járnak(tak) hozzánk Budaörsről, Budapestről, Pest és a környező megyékből, de vannak akik Pécsről, Győrből, Szegedről, Nagykanizsáról, Siófokról vagy éppen Hollandiából, Romániából, Szerbiából vagy Németországból jönnek hozzánk.

 

Elmondhatjuk, hogy a Manóház építéséhez a weboldalon kívül semmi marketingeszközt nem használtunk, ismertségét a közös munka során a szülők által szerzett pozitív tapasztaloknak köszönhetjük.

 

Hisszük, hogy ezt a korrekt és a legmesszemenőbben szakmai értékek képvislete által sikerült elérnünk.

Reni

Személyes érintettség révén választottam szakmámat, mivel három gyermekem közül kettő is érintett volt a tanulási zavarok tüneteiben. Ők azóta neves egyetemeken végeztek kitűnő eredménnyel.Marjánné Bősz Renáta vagyok, gyógypedagógus és TSMT I-II terapeuta, a Manóház vezetője. Kaposváron végeztem, a KE-TAP szakán, kitüntetéses eredménnyel.

 

A diploma megszerzése után tanulmányaimat Budapesten folytattam, ahol megszereztem a TSMT I. és TSMT II. terápiák végzéséhez szükséges ismereteket.

Babett

A célkitűzésem, hogy a gyermekek megkapják azt a megfelelő szeretetet, segítséget és figyelmet, amely által felnőttként egészségesek, kiegyensúlyozottak és kötődésre képesek lesznek.A mesterdiplomámat a Maastrichti Egyetem Fejlődéspszichológia szakirányán szereztem meg. A Hollandiában elterjedt neuropszichológiai szemléletet szeretném itthon is meghonosítani, hogy a szülők és a gyermekekkel foglalkozó szakemberek nagyobb megértéssel figyeljék a gyermekük fejlődését. Ez a megértés és elfogadás különösen fontos olyan esetekben, amikor a gyermek autizmussal, ADHD-val, vagy a tanulási zavarok egyes formáival él együtt. 


Az alapdiplomámat a Károli Gáspár Református Egyetemen szereztem meg: ez a képzés híres a gyakorlatiasságáról és gyermek-központú szemléletéről. A képzés során elsajátítottam a különböző életkorú gyermekek felmérésének, tesztelésének alapjait, és megtanultam felismerni a családon belüli élethelyzeket, problémák hatásait a gyermekek fejlődésére, és megoldást keresni rájuk. 

 

Fontos szakmai tapasztalatokra tettem szert egy lelkisegély-szolgálatnál folytatott munkám során, ahol kamaszok számára biztosítottunk krízis-intervenciót, mentális- és érzelmi támogatást. A telefonon való tanácsadás felkészített váratlan, mégis mély és összetett problémák megoldására. A Bátor Táborban való önkéntességem folyamán az élményterápia módszerét sajátítottam el, és alkalmazom az egyéni és csoportos terápiák során. Az élményterápia segített abban a szemlélet kialakításában, hogy a gyermekek erősségeire, sikereire koncentráljak, és azokat megerősítve segítsem a személyiségük épülését. 

Tb 😌 photo by __.n.u.s.s_edited.jpg

Borci

Évek óta foglalkozom a Manóházban a TSMT terápiák gyakorlati levezetésével, elmondhatom, hogy a legjobbaktól tanultam.

Első diplomámat, angol nyelven a Budapesten a Metropolitan Egyetemen kaptam. Második diplomámat pedig az angol Coventry University -n szereztem.

Fő feladataim a napi tornák (csoportos / egyéni) levezetése mellett, a világban előforduló egyéb mozgásterápiáinak a felkutatása és azok integrálása egy hatékonyabb megoldásba. Így született meg nálunk a Syncronyco.

Az Amerikai Egyesült Államokból a TSI módszertan Manóházban történő bevezetésében is jelentős szerepet vállaltam, és egyben a Syncroncyo HOME változatának az egyik megalkotója is vagyok.

Célom, hogy a Manóház mindig a legjobb és leghatékonyabb megoldást tudja adni a szülők és gyermekek számára úgy, hogy a tréning ne csak munka hanem öröm is legyen egyben.

FEJLESZTŐ élményTÁBOROK  >>> Júli 1-től

Nyári 

bottom of page