top of page

Gyermekpszichológia

A gyermekterápia három fontos céllal rendelkezik: a gyermekek pszichés, mentális felmérése, fejlődési problémák prevenciója, és az egészséges fejlődésmenet helyreállítása. A gyermekek esetében fontos, hogy egy biztonságos, életkornak és fejlettségi szintnek megfelelő vizsgálatok és módszerek egyesüljenek a terápiában.

01

PROBLÉMAFELVETÉS

A szülőkkel történő egyeztetés a probléma jellegéről.

 

Ennek keretében döntjük el, milyen kérdést szeretnénk megismerni, feltárni. A szülő rövid tájékoztatásban részesül a pszichológusi munka kereteiről.

 

A szülők ezt követően eldönthetik, hogy szeretnék-e folytatni a közös munkát.

02

DIAGNOSZTIKAI SZAKASZ

A gyermekkel való közös munka elején a probléma megismerése, feltárása az első lépés.

 

Ez a gyermekek életkorához, kommunikációs szintjéhez és problémájához igazítva különböző standardizált tesztekkel, projektív eszközökkel, közös játékkal és beszélgetéssel történik.

03

SZÜLŐI VEZETÉS

A szülő igény szerinti, rendszeres tájékoztatásban részesül a diagnosztikus munkáról, azonban ha ezen felül igénye van további segítségre a probléma kezelésére, erre sor kerülhet személyes tanácsadás keretein belül.

04

SZÜLŐI TÁJÉKOZTATÁS

A diagnosztikai szakasz lezárásaként a szülők részletes tájékoztatást kapnak a tesztek és a felmérések eredményéről, melyet írásban is átvehetnek.

 

A probléma hátterének ismertetése után javaslatokat kapnak a nevelési, iskolai és szociális helyzeteket illetően. Amennyiben a vizsgálati eredmények szükségessé teszik, és a szülők is egyetértenek, közös terápiás munka kezdődik a gyermekkel.

05

TERÁPIÁS ÜLÉSEK

A terápia rendszerességét és hosszát előre meghatározva megkezdjük a közös terápiás munkát a gyermekkel.

 

A kisebbek, kevésbé verbalizáló gyermekekkel a játék, a közös rajz, a projektív eszközök állnak előtérben, míg az idősebb gyerekekkel a szóbeli terápia kerül előtérbe.

FEJLESZTŐ élményTÁBOROK  >>> Júli 1-től

Nyári 

bottom of page